Make a Point

Un centru cultural internațional, fondat in 2009

Gandește global, acționează local

Proiectul Make a Point a început ca o asociație socio-culturală și un spațiu cultural alternativ în cartierul Pantelimon. În 2009, în plină criză economică mondială, și la scurt timp după ce România a intrat în Uniunea Europeană, un grup de artiști vizuali (Madalina Rosca, Alma Cazacu și Viorica Bucur) au deschis centrul comunitar Make a Point într-o fostă uzină de textile. Zeci de artiști, arhitecți, sociologi activiști în diverse domenii s-au alăturat colectivului, dând viață la sute de evenimente, expoziții, spectacole, concerte, campanii, seminarii, și multor planuri pentru o lume mai bună și mai dreaptă.

Lumea s-a schimbat, și noi cu ea

În contextul schimbărilor climatice rapide, intersecția dintre drepturile omului și ecologism a devenit din ce în ce mai importantă, iar instrumentele pe care cultura ni le pune la îndemână nu mai sunt suficiente. La catastrofa climatică, la nesfârșitele conflicte armate și la ascensiunea partidelor de extremă dreaptă în Europa și în lume este nevoie de un răspuns interdisciplinar din partea societății civile și de o abordare globală a activismului.

Acționează global, gândește local

Din 2024 ne-am extins sfera socio-politică și am transformat centrul nostru comunitar local într-un Centru Comunitar Internațional. Am pus bazele unei organizații la celălalt capăt al Uniunii Europene, Associação Make a Point – faz a diferença. Este convingerea noastră că, la provocările de care se lovește acum umanitatea, singurul răspuns posibil este ca oamenii buni să își unească forțele depășind deopotrivă limitările granițelor sociale și fizice, iar în locul singularității, fricii, furiei și sentimentului de inutilitate, să creăm comunitate.